תאונות עבודה
משרדנו עוסק ונותן שירות משפטי ומתמחה בייצוג נפגעים בתאונות עבודה.
קיימת חשיבות רבה לייעוץ משפטי כבר בשלב הראשוני לפגיעה בתאונת העבודה ועל כן משרדנו מעניק חינם וללא כל התחייבות ייעוץ אישי ראשוני בטלפון, דרך האתר ובפגישה במשרד.
הפיצוי הניתן לנפגע תאונת עבודה הינו שילוב תביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי ותביעה כנגד המעוול (האדם או הגוף שגרמו למפגע ולנזק). עפ"י רוב המעוול הינו המעביד אך לא תמיד.
נפגע בתאונת עבודה צריך להוכיח את זכותו לקבלת הפיצוי (חבות) ואת נזקיו.
כנגד המוסד לביטוח לאומי צריך נפגע להוכיח רק שהמקרה "ארע תוך כדי ועקב עבודתו". אין צורך להוכיח אשם כדי לקבל פיצוי מהמוסד לביטוח לאומי.
כנגד המעוול לעומת זאת יש צורך להוכיח את החבות לפיצוי - בד"כ לפי עוולת הרשלנות ואת הנזק מראשיתו.
בנוסף קיימים סוגים נוספים של תאונות עבודה הקרויות "מחלות מקצוע" - מחלות אופייניות לסוגים מסויימים של עובדים כמו - מחלות ריאה הנפוצות אצל עובדים החשופים לחומרים מסוכנים, מחלות אזניים אצל עובדים החשופים לרעש, מחלות גב אצל עובדים החשופים לנהיגה ולישיבה ממושכת וכדומה. גם בתביעות אלו לנפגע זכות תביעה גם כנגד המוסד לביטוח לאומי וגם כנגד המעוול.
מסמכים לאיסוף: בכל אירוע של תאונת עבודה יש צורך לאסוף מיד את כל המסמכים הרלוונטיים לפגיעה ולהודיע למעביד על תאונת העבודה מוקדם ככל האפשר.
באם ישנם עדים לאירוע תאונת העבודה - יש לקבל את פרטיהם. באם לא קיימים עדים - מומלץ להתפנות לטיפול רפואי ראשוני מזירת האירוע מוקדם ככל האפשר , ולספר לרופא המטפל כי המדובר בתאונת עבודה. יש לדאוג לתיעוד ראשוני מוקדם ככל האפשר ברשומות הרפואיות שכן הדבר יעזור להוכיח את התביעה בשלבים מאוחרים.
יש צורך לפנות למעביד ולקבל ממנו טופס בל/250 המקנה לעובד את הזכות לקבל טיפולים רפואיים ללא תשלום . יש צורך לשמור עותק מטופס זה.
בנוסף יש לתעד את מקום התרחשות התאונה ואת המפגע באם קיים, מוקדם ככל האפשר ובסמוך עד כמה שניתן למועד הפגיעה.
יש לזכור כי כל תיעוד שייאסף בשלבים הראשונים יעזור להוכיח את החבות לפיצוי בשלבים המאוחרים.
בנוסף, בכל תביעה יש להוכיח את הנזק שנגרם לנפגע תאונת העבודה ועל כן יש לאסוף מסמכים רלוונטיים - תעודות רפואיות ראשוניות, הפניה לחדר מיון, דוח הפינוי באמבולנס מזירת האירוע, חומר רפואי מרופא המשפחה, הפניות לרופאים מומחים, חומר רפואי מרופאים מומחים, תוצאות בדיקות רפואיות רלוונטיות.
בנוסף יש לאסוף קבלות המעידות על הוצאות רפואיות, הוצאות נסיעה והוצאות בגין שכירת עזרה בתשלום ("עזרת צד ג'"), שכן אלו משולמים ומוחזרים על ידי המוסד לביטוח לאומי.
בתביעה לתשלום דמי פגיעה זכאי הנפגע בתאונת העבודה לקבל מהמוסד לביטוח לאומי שכר בשיעור של 75% משכרו הקובע וזאת לתקופה שלא תעלה על 90 ימי אי כושר.
לאחר מכן זכאי הנפגע להגיש תביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי לקביעת דרגת נכותו ואז עומד הנפגע בפני ועדות רפואיות (ועדה מדרג ראשון או וועדת ערר) אשר קובעות את נכותו הזמנית והצמיתה כתוצאה מהתאונה והנפגע זכאי לפיצוי בהתאם לשכרו.
בתביעה כנגד המעוול צריך הנפגע בתאונת העבודה להוכיח את החבות ואת הנזק שנגרם לו מראשיתו.
מומחים רפואיים: המשרד נותן מענה מלא ללקוח ועובד עם המומחים הטובים ביותר בישראל המוכרים על ידי בתי המשפט השונים בכל התחומים הרלוונטיים לפגיעתו של הנפגע בתאונת העבודה.
בתביעות בגין תאונות עבודה כבתביעות נזיקין נגזר הפיצוי לנפגע בעיקר משיעור הנכות שתקבע על ידי המומחה הרפואי ועל כן משרדנו שם דגש מיוחד בנושא זה ועובד אך ורק עם מומחים בעלי שם המוכרים על ידי בתי המשפט השונים, לשם מתן חוות דעת רפואיות בכל תחומי הרפואה ובהתאם למצב הלקוח.
כמובן שלצורך הוכחת האחריות בתאונות עבודה משרדנו עובד עם מומחים נוספים לרבות בתחומי הבטיחות וההנדסה וכן נעזר בחוקרים פרטיים בהתאם לצורך.
בכך למעשה אנו נותנים ללקוח מעטפת מלאה וליווי צמוד מרגע הפניה הראשונית ועד קבלת הפיצוי.
הפיצוי הניתן בסופו של דבר מתחלק לראשי נזק שונים -
כאב וסבל - בהתאם לאופי הפגיעה ,הנכות הרפואית גיל הנפגע וימי האשפוז, כאשר בית המשפט אינו מוגבל בפסיקת הפיצוי.
הפסדי שכר בעבר- נפגע יפוצה בהתאם לשכרו, לתקופת אי הכושר ולהיעדרותו בפועל מעבודה.
הפסדי שכר בעתיד- נפגע יפוצה בדרך כלל בהתאם לנכות התפקודית, פוטנציאל ההשתכרות וההפסד הצפוי עד גיל פרישה.